Hygiëne en HACCP

Lekker en gezond eten van Makan Indonesia

Hygiene, HACCP
Buffet opties  ⟩  Hygiënecode - HACCP

Hygiëne

De hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Deze HACCP-eisen zijn uitgewerkt in de hygiënecode.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan, wat de veiligheid van uw eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen.

Hygiëne op elke locatie

keuken-hygieneMakan loopt het productieproces na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Gevaren worden benoemd en de risico's gemanaged.

  • Microbiologische gevaren: bacteriën, schimmels, virussen en parasieten.
  • Chemische gevaren, oftewel schadelijke stoffen: dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten bestrijdingsmiddelen, etc.
  • Fysische gevaren: glas, botdeeltjes, scherpe metaal- of houtdeeltjes, etc.

Lekker en gezond eten

gezondHet belang van een gezonde levensstijl staat hoog op de agenda. Makan Indonesia zet zich in om het maken van gezonde keuzes aantrekkelijker te maken.

De keuken heeft 'authentiek' en 'traditioneel' hoog op het menu, hedendaagse methodes borgen een gezonde balans in de gehaltes zout, vet en calorieën in de gerechten.