Indisch of Indonesisch

wat is nou precies het verschil?

klantenservice
Indisch of Indonesisch ⟩ Klantenservice

Verschil Indisch en Indonesisch

Wat is het verschil tussen Indisch en Indonesisch, hoe zit dat met de Indische en de Indonesische keuken?

De Indische keuken is een samensmelting van de Indonesische keuken met de Europese keuken, die begon in de tijd van Nederlands-Indië. In tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken.

Indisch of Indonesisch eten

kip_ayamOnder Indonesisch eten worden de authentieke gerechten uit Indonesië verstaan. Elk eiland in Indonesië heeft haar eigen authentieke specialiteiten. Nederland kwam in de koloniale periode in aanraking met de Indonesische keuken.

specerijen_chilipeperDe relatie tussen Nederland en Indonesië is eigenlijk gebaseerd op de handel. Vanaf 1595, toen de eerste vloot vertrok naar Oost-Indië, werden er verschillende reizen ondernomen naar Indonesië. In Indonesië kon men producten krijgen die op de Nederlandse markt zeldzaam of zelfs onbekend waren.

spekkoek_spekukOnmiddellijk na de capitulatie schoof Indonesië de oude koloniale heersers aan de kant, ongeveer 300.000 (Indische) Nederlanders geloofden niet meer in een toekomst in Indonesië en vluchten na de Tweede Wereldoorlog naar Nederland.

Indische gerechten

De Indische keuken bestaat uit samengestelde gerechten verzonnen in Nederlands-Indië, of om gerechten uit Nederlands-Indië die in Nederland verzonnen zijn bij gebrek aan Aziatische ingrediënten.

catering_makan-indonesia

Contact

ChefkokWij staan al jaren voor u klaar met de lekkerste Indonesische en Indische gerechten. Bij ons ligt de focus op vers en gezond eten, kwaliteit aan huis of op de zaak.

Ook ideaal voor groepen en het 'proeven' voordat u een buffet of catering bestelt.
Bel  (013) 211 42 50  of stuur een e-mail naar het kantoor.

Dagelijks geopend 10:00 - 21:00 uur


Flexibel met catering op maat